fanna-håbo 2-1

Vilken fantastisk första halvlek vi gör! Vi får chansen att börja i medvinden och dominerar första halvlek helt. Vi trycker på i anfall efter anfall och skapar flera bra chanser, t.ex har både Daniella och Isabelle H varsitt friläge där de skjuter mitt på målvakten. Håbo gör en bra insats försvarsmässigt, men till slut får vi utdelning när Elin slår in en boll mot mål som Isabelle H kan fånga upp, 1-0 i halvtid.

I andra halvlek får Håbo medvinden vilket leder till en annan matchbild. De trycker på mer och oroar vårt försvar, som darrar ett par gånger. Vi kommer också fram ett antal gånger, men utan att få några riktigt klara lägen. Håbo kan kvittera på ett fint avslut från deras vänster kant av straffområdet. Efter det har de ytterligare ett par bra möjligheter, den bästa en boll mot krysset som Michelle gör en strålande enhandsräddning på.

Under slutet av halvleken är vi det starkare laget och har ett antal bra anfallsförsök. Med 10 minuter kvar snappar Isabelle H upp en boll när en Håboback inte får tag i den ordentligt och kan säkert sätta det som visar sig bli segermålet, 2-1.

Vi bjöds på en mycket bra match, delvis tack vare vårt fantastiska spel i första halvlek, delvis tack vare båda lagens kämpainsatser i andra halvlek, med delvis också tack vare en domare som utstrålade säkerhet och hittade en bra nivå på matchen.

Vi blev lite oroade när Linnea fick en smäll på benet halvvägs in i första halvlek och var tvungen att gå av. Elin fick vikariera som vänsterback resten av halvleken och i början på andra, innan hon fick gå över på högerbacken. Och vilken kanoninsats hon gör hela matchen! Stort plusbetyg även till Joanna, som var riktigt pigg i benen, Daniella som jobbade och slet fantastiskt bra hela matchen, samt till Tove som trixade och trollade bort Håbospelare på löpande band på mittfältet. Men framför allt stort plus till hela laget som verkligen visade viljan att vinna, trots att man ibland fick spela på lite ovana positioner. Utöver Elins backspel, fick Frida komma in som högerytter i slutet av matchen och skapade direkt två bra skottlägen åt sig själv.